Σελίδες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κουμορτζί τώρα, Μανιάτης το καλοκαίρι!

Διπλό «χτύπημα» στον Πανιώνιο είναι πολύ πιθανό να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς εκτός από τον Γιάννη Μανιάτη οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από χθες δυνατά στο «κόλπο» και για τον Μπερνάρ Κουμορτζί!
Με τα κυανέρυθρα μέχρι το καλοκαίρι θα συνεχίζει να αγωνίζεται ο Γιάννης Μανάτης φορώντας απο εκεί κια πέρα τα ερυθρόλευκα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη χθες το μεσημέρι του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον ρόστερ, το οποίο θεωρεί ικανό για να οδηγήσει την ομάδα στο νταμπλ και συνάμα ζήτησε ενίσχυση για τον Ιανουάριο στον άξονα εάν και εφόσον βρεθεί η κατάλληλη περίπτωση που θα τον καλύπτει 100%.
Μια περίπτωση που είναι πολύ πιθανό να ακούει στο όνομα του Μπερνάρ Κουμορτζί, για τον οποίο ο Μαρινάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Βαλβέρδε, έκανε κουβέντα με τον Γεράσιμο Βεντούρη στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ραντεβού που είχαν για τη μεταγραφή του Μανιάτη.
Ο Κουμορτζί άλλωστε έχει τα στοιχεία του κεντρικού χαφ που ζήτησε ο Βαλβέρδε, ενός μέσου δηλαδή που να μπορεί να παίξει στη θέση που αγωνίζεται τώρα ο Ιμπαγάσα, δίπλα δηλαδή από τον «κόφτη», και να έχει εκτός από οργανωτικές ικανότητες και ανασταλτικές συνδυάζοντας έτσι τα στοιχεία που θεωρεί απαραίτητα ο Βαλβέρδε.
Κατά τα άλλα ο Ισπανός τεχνικός επανέλαβε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει άλλη μεταγραφή μέσα στον Ιανουάριο εστιάζοντας πλέον την προσοχή όλων όσον αφορά τις μεταγραφές στο καλοκαίρι όπου και περισσότερος χρόνος υπάρχει και πιο εύκολα (απ' ό,τι τον Ιανουάριο) είναι τα πράγματα.
Ξέχωρα πάντως από την υπόθεση του Κουμορτζί οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν προσεκτικά τρεις περιπτώσεις από το εξωτερικό, με τον Μαρβό της Μονπελιέ να είναι η μια από αυτές και αναλόγως με τις απαντήσεις που θα πάρουν θα κάνουν τις κινήσεις τους.
Συμφωνία για Μανιάτη!
Στόχος του Ολυμπιακού είναι να ισχυροποιήσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και να αποκτήσει ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην εγχώρια αγορά. Γι' αυτό ακριβώς εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα των Ελλήνων υπάρχει το όνομα του Γιάννη Μανιάτη, που από χθες είναι πλέον μια... ανάσα από τον Ολυμπιακό!
 Ο 24χρονος δεξιός μπακ του Πανιώνιου θα φοράει από το ερχόμενο καλοκαίρι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τα ερυθρόλευκα, καθώς οι Μαρινάκης και Βεντούρης συμφώνησαν χθες προφορικά στη συνάντηση που είχαν για τη μεταγραφή του.
Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και ο Βεντούρης, που θα αναλάβει και τυπικά από την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Τσακίρη στον Ερασιτέχνη (όπου είναι πρόεδρος ο Βεντούρης), έδωσαν τα χέρια με τον Πανιώνιο να παίρνει 500.000 ευρώ, αλλά και τους Μήτρογλου, Μονιάκη δανεικούς (και πληρωμένους) μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Με τον τρόπο αυτόν οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν γρήγορα την υπόθεση Μανιάτη, την οποία πάλευε και η ΑΕΚ, περιμένοντας βέβαια τις διοικητικές εξελίξεις στον Πανιώνιο την άλλη εβδομάδα για να οριστικοποιηθεί και επίσημα η μεταγραφή.
Γιατί το καλοκαίρι
Ο Γιάννης Μανιάτης θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τον Πανιώνιο και από το καλοκαίρι θα ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού παρότι θα μπορούσε κάλλιστα από τον Ιανουάριο να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ο λόγος που η ένταξη του Μανιάτη στον Ολυμπιακό θα πάει για το καλοκαίρι έχει να κάνει με την επιθυμία του Ερνέστο Βαλβέρδε να μη γίνει άλλη προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ (εκτός από τον κεντρικό μέσο από την ξένη αγορά) στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Μια απόφαση που έχει λογική, καθώς ήδη στον Ολυμπιακό υπάρχει βασικός και αναντικατάστατος ο Τοροσίδης για τη δεξιά πλευρά, ο Μοντέστο που έχει πάει περίφημα παίζοντας και ως δεξί μπακ και τρίτη επιλογή ο Γκαλίτσιος. Γι' αυτό και αποφασίστηκε η κίνηση για τον Μανιάτη, που θεωρείται αναμφίβολα από τους καλύτερους νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, να γίνει από τώρα, αλλά για το καλοκαίρι, όπου ίσως τότε τα δεδομένα να είναι διαφορετικά.
Βεβαίως για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μανιάτη -εκτός από το τυπικό μέρος του διοικητικού σκέλους του Πανιώνιου- θα πρέπει να γίνει (ίσως και σήμερα) και η διαπραγμάτευση με τον 24χρονο άσο για το συμβόλαιό του, με τους «ερυθρόλευκους» να του προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές πάνω από 400.000 ευρώ. Είναι δεδομένο πως από τη στιγμή που έχει το «ΟΚ» του Πανιώνιου δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά του Μανιάτη, που άλλωστε περιμένει πώς και πώς για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου